Termelés és Gyártás

A gyártó szervezetek számára jellemzően a beszerzési, az értékesítési, a termelési, a vevőszolgálati valamint a raktári logisztikai feladatok szervezése, összehangolása és optimalizálása jelenti a hatékony működés kulcsát.

A VERK/400 integrált vállalatirányítási rendszer automatizálja az infórmációáramlást, a tényadatok rögzítését, és stabil alapot biztosít a kontrolling feladatok végrehajtásához.

VERK/400 termelésirányítási funkciók

Értékesítés

A VERK/400 beépített, testreszabható, rugalmas értékesítési folyamatokkal támogatja munkát - igény esetén pedig mobil, helyszíni üzletkötésre optimalizált (SFA) rendszerrel is kiegészíthető. A VERK/400 árazási, kedvezmény és akciókezelési, valamint tömeges eladási árképzési funkciók széles palettáját kínálja.


Értékesítés-támogatás

A VERK/400 értékesítési feladatokat támogató funkciói között olyanok is megtalálhatók, mint az üzletkötői jutalékok automatikus elszámolása, a vevői hűségpontok kezelése, az utólagosan elszámolt vevői bónuszok kezelése, a vevői szerződések nyilvántartása, vagy épp a call-center modul.


Járatkezelés

A VERK/400 átfogó járatkezelési megoldást kínál; térképen megjeleníthető túratervezéssel, komissiózással, tartozáskezeléssel, visszáru és göngyöleg elszámolással, készpénz elszámolással, sofőr jutalékszámítással és fuvardíj-kezeléssel. On-line kapcsolattal lehetőség van helyszíni bizonylatolásra is.


Készletgazdálkodás

A VERK/400 raktári lokáció és/vagy lejárat szinten képes kezelni a készleteket. A telephelyek közötti áttárolásokat, valamint az eszközkihelyezési és -visszatárolási folyamatokat zártan kezeli. A hóvégi készletzárás és -elszámolás mérlegelt és FIFO árképzéssel, automatikus főkönyvi feladási lehetőséggel kezelt.


Leltár

A leltározási folyamat leltárlistával vagy leltárjeggyel, egyszeres és kétszeres rögzítéssel, valamint papír alapon, vagy mobil eszközzel támogatott.


BOM listák és receptúrák

A VERK/400 többszintű termékfa leképzést biztosít a kész, valamint félkész termékek beépüléseinek rögzítéséhez. A termékfa tárolja a végrehajtandó munkafolyamatokat, a felhasználandó alapanyagokat, gépeket, üzemeket és munkaállomásokat, valamint ezek normáit is. A termékvariánsok, revíziók kezelése kereszthivatkozásokkal és érvényességi időkkel biztosított.


Igények kiszolgálása

A VERK/400 segítségével készletre, piacra, illetve vevői megrendelési igényre optimalizált gyártói tevékenység is megvalósítható. A beépített gyártásszimuláció segítségével megvizsgálhatók a gyártási kapacitás, illetve a logisztika esetleges szűk keresztmetszetei és optimalizálhatók a rendelkezésre álló erőforrások. A beszerzés részére javaslatok készíthetők.


Gyártáskövetés

A termelési folyamat során a kész és félkész termékek állapota státuszkezelt, készültségük és értékük nyomon követhető, normákkal összehasonlítható. A folyamat során visszarögzített információból a rendszer rögzíti a valós beépüléseket és anyagfelhasználásokat.

Termékkövetés

A gyártás során előállított, illetve a gyártáshoz beszerzett cikkek sarzs kezeltek. A folyamat során rögzített információ és az egyedi azonosító alapján az alapanyagok és termékek beépülései, valamint a végrehajtott feladatok pontosan visszakereshetők.


Pénzügy-számvitel

A VERK/400 integrált pénzügy-számvitelt tartalmaz, amely a hazai és nemzetközi IaS valamint US GaaP számviteli szabályoknak egyaránt megfelel. Funkciók: cash-flow menedzsment, vevői hitellimit, korosítás, fizetési felszólítások, késedelmi kamatok és behajtás kezelése. A szabályozott üzleti folyamatok előkontírozásával minimalizálható a kézzel végrehajtandó könyvelési feladatok száma. További funkciók: elektronikus bank kezelés, pénztárak kezelése, belső elszámolási egységek (költséghelyek) kezelése.


Kontrolling

A tárolt adatokból a VERK/400 automatikus jelentéseket, riportokat generál, amelyek a vezetői számvitel igényeinek, valamint a mélyebb kontrolling elvárásoknak is képesek megfelelni: termelési, értékesítési, valamint költség- és eredménytervezés, bázis szemléletű vagy egyedi tervek készítése, terv/tény elemzés, valamint szervezeti egység, vevő, termékcsoport és termékszintű fedezet kimutatás.

A VERK/400 beépített jelentéskészítő rendszerével felépíthetők a vezetői illetve a szabályozói-felügyeleti jelentések, azok rendszeres és eseti jelleggel elkészíthetők. A főkönyvi és kontrolling dimenziókra kiterjedő analitikus adatokból készülő kimutatások a rendszeren belül, illetve excel kimenteten prezentálhatók.


Elő- és utókalkuláció

A folyamatosan változó költségtételek miatt kiemelt fontosságú az önköltség előkalkuláció elvégzése. A VERK/400-ban felépített részletes önköltség struktúra segítségével már a termék legyártása előtt pontos becslés készíthető. Az elkészült termékekre - a tényleges ráfordítások és önköltségi tételek automatikus leosztásával - valós fedezetszámítás készíthető vevő, és termék szinten.


Vonalkódos azonosítás

A VERK/400 több területen képes vonalkódokkal támogatni a tevékenységet: raktári logisztikában, gyártási lépcsőknél (beépülések, alapanyagok azonosítására), vagy akár termékdokumentáció azonosítására is.


Elektronikus dokumentumok

A kezelt cikkekhez, termékekhez, partnerekhez, munkafolyamatokhoz elektronikus dokumentumok, fényképek rendelhetők a rendszerben.


Minőségirányítás

A raktári és termelési folyamatokba kötelezően végrehajtandó minőségellenőrzési lépések illeszthetők, kötelező adatrögzítéssel. A VERK/400 technológiai adatgyűjtő, mérő és minősítő eszközökhöz, rendszerekhez is képes kapcsolódni.


Partnerkapcsolatok

A VERK/400 a partner törzsadatok mellett a megkötött szerződéseket, a kiadott árajánlatokat, és a folyamatban lévő rendeléseket is kezeli. A partnerek felé önkiszolgáló webes portál is kialakítható.


Vevőszolgálat

A vevőszolgálati feladatok végrehajtását - panaszkezelés, garanciális ügyintézés, pótalkatrész-rendelés, termékdokumentáció pótlása - a VERK/400 folyamattámogatással segíti.

VERK/400 termékismertető letöltése
VERK WLG raktárlogisztikai komponens ismertető letöltése

Bővebb információért, ingyenes igényfelmérésért, termékbemutató szervezéséhez keresse kollegáinkat a megadott elérhetőségeken, vagy küldjön üzenetet.