Pénzügy és Biztosítás

A pénzügyi szolgáltatók vállalatirányítási - és különösen pénzügyi és számviteli - rendszerei specifikus, igen szigorú szabályozási-felügyeleti követelményeinek kell, hogy megfeleljenek. Kiemelt jelentőséggel bír a zárt, biztonságos rendszerek alkalmazása, melyek auditálható eszközökkel teszik lehetővé a felügyeleti jelentések elkészítését. A bank, biztosító illetve pénzügyi szolgáltatók körében biztonsága, zártsága és teljesítménye miatt igen elterjedt az IBM i platform (régebbi nevén AS/400) szerverkörnyezet alkalmazása: a VERK/400 képes ezen platform előnyeit kiterjeszteni a vállalatirányítási rendszerre is.

VERK/400 pénzügyi funkciók

Folyószámla

A VERK/400 sokrétű folyószámlakezelési megoldást kínál: segítségével egy felületen kezelhető az összes folyószámlával kapcsolatos funkció, beleértve a késedelmi kamatot, a kipontozást és a kontírozást.


Kintlevőség-kezelés

A funkciók közé tartozik a hitellimit-nyilvántartás, a korosítás, a fizetési felszólítások automatizált generálása, a késedelmi kamat és a behajtás-kezelése.


Integráció

A VERK/400 pénzügyi modulja sztenderd integrációs felületet biztosít a saját, illetve szervezeten kívüli informatikai rendszerekkel történő adatcseréhez.


Partnerkapcsolatok

A VERK/400 a partnerkapcsolatokhoz tartozó kondíciókat - érvényességet, fizetési feltételeket, kapcsolati adatokat, hozzáférési és módosítási jogosultságokat - kezeli és nyilvántartja, azok alapján a pénzügyi előkontírozást automatikusan végrehajtja. A teljesítések ellenőrzése alapján lehetővé válik a partnerek értékelése, bonitásvizsgálata.


Vezetői kimutatások

A VERK/400 beépített jelentés készítő rendszerével felépíthetők a vezetői illetve a szabályozói-felügyeleti jelentések, azok rendszeres, ill. eseti jelleggel elkészíthetők. A főkönyvi és kontrolling dimenziókra kiterjedő analitikus adatokból készülő kimutatások a rendszeren belül, illetve excel kimenteten prezentálhatók - például: főkönyvi adatok kimutatása, működési költségek "soronkénti" tervezése, terv variánsok nyilvántartása, később tényösszehasonlítása.


Pénzügy-számvitel

A VERK/400 integrált pénzügy-számvitelt tartalmaz, amely a hazai és nemzetközi IaS illetve US GaaP számviteli szabályoknak egyaránt megfelel. A sztenderd pénzügy-számvitel mellett a vezetői számvitel és kontrolling is támogatott. Funkciók: cash-flow menedzsment, vevői hitellimit, korosítás, fizetési felszólítások, késedelmi kamatok és behajtás kezelése. A szabályozott üzleti folyamatok előkontírozásával minimalizálható a kézzel végrehajtandó könyvelési feladatok száma. További funkciók: elektronikus bank kezelés, pénztárak kezelése, belső elszámolási egységek (költséghelyek) kezelése.


Kontrolling

A tárolt adatokból a VERK/400 automatikus jelentéseket, riportokat generál, amelyek a vezetői számvitel igényeinek, valamint a mélyebb kontrolling elvárásoknak is képesek megfelelni: értékesítési, valamint költség- és eredménytervezés, bázis szemléletű vagy egyedi tervek készítése, terv-tény elemzés, tervvariánsok összehasonlítása, szervezeti egység, vevő, termékcsoport és egyedi termék szintű fedezetkimutatás.

A VERK/400 beépített jelentéskészítő rendszerével felépíthetők a vezetői illetve a szabályozói-felügyeleti jelentések, azok rendszeres és eseti jelleggel elkészíthetők. A főkönyvi és kontrolling dimenziókra kiterjedő analitikus adatokból készülő kimutatások a rendszeren belül, illetve Excel kimeneten prezentálhatók.

VERK/400 termékismertető letöltése
VERK/AI vezetői információs rendszer termékismertető letöltése
VERK WLG raktárlogisztikai komponens ismertető letöltése

Bővebb információért, ingyenes igényfelmérésért, termékbemutató szervezéséhez keresse kollegáinkat a megadott elérhetőségeken, vagy küldjön üzenetet.