VERK/400 integrált vállalatirányítási rendszer

Az R&R Software saját tulajdonú és forráskódú, 1993 óta folyamatosan fejlesztett VERK/400 integrált vállalatirányítási rendszere meghatározó részesedést ért el kereskedelmi-, termelő-, illetve pénzügyi szolgáltató vállalatok körében itthon és közép-európai viszonylatban. Rugalmassága révén jórészt beállítással és paraméterezéssel illeszthető a cégek egyedi igényeihez, azok követése saját fejlesztői és konzulensi csapattal biztosított. A VERK/400 a teljes vállalati működést támogató megoldást kínál nagykereskedő és gyártó szervezetek számára, megbízhatóságára való tekintettel pedig pénzügyi szolgáltatók pénzügyi és számviteli, kontrolling tevékenységét is képes kiszolgálni.

Tulajdonságok

Irányít, támogat, ellenőriz

A VERK/400 integrált vállalatirányítási rendszer koncepciója meghaladja a hagyományos ügyviteli rendszerekét, melyek a tevékenység rögzítését, könyvelését biztosították. A VERK/400 célja, hogy megbízható informatikai eszközökkel irányítsa a vállalat működését jellemző, különböző osztályokon átívelő specifikus üzleti folyamatokat; valamint naprakész információval támogassa a vezetői döntéshozatalt - mindeközben megteremtve a teljes tevékenység ellenőrizhetőségét, auditálhatóságát.


Robusztus keretrendszer

A VERK/400 robusztus informatikai kiszolgáló hátterét az IBM i platform (régebbi nevén AS/400) szerverkörnyezete biztosítja. A bankok és biztosítok körében is gyakran alkalmazott platform rendkívül megbízható: biztonsága, teljesítménye és rendelkezésre állása kiemelkedő. Kimondottan integrált üzleti alkalmazások, vállalatirányítási rendszerek kiszolgálására alkotta az IBM, adatbázis és alkalmazás szerver feladatokat is ellát. Kifogástalan üzemeltetése minimális szakértői ráfordítást igényel.


Törvényi megfelelés

A VERK/400 a hazai jogszabályok figyelembevételével készült, és folyamatosan követi azokat. A rögzített üzleti folyamatok betartatásával garantálható a szabályos, auditálható működés, amely a minőségirányítási rendszer alapját képzi.


Proaktív döntéstámogatás

A VERK/400 célja és feladata, hogy mind az elemi szintű munkafolyamatokat, mind pedig a vezetői döntéshozatalt automatizáltan támogassa a rendszerben tárolt adatokkal, azok kimutatásaival. Minimalizálható a duplikált adatbevitel, és nincs többé elveszett, elkeveredett információ.


Cloud infrastruktúra

A technológiai alapok lehetővé teszik a VERK/400 vállalatirányítási rendszer felhő alapú, szolgáltatásként történő igénybevételét. E konstrukcióban a rendszer használatának megkezdése nem igényel magas költségű kezdeti beruházást, az üzemeltetés kiadásai pedig előre tervezhetők.


20 év beépített tapasztalat

A VERK/400 vállalatirányítási rendszer több mint húsz évnyi, az ERP rendszerek fejlesztésében és bevezetésében szerzett tapasztalat eredménye. A szoftver karbantartásáról, követéséről, támogatásáról és továbbfejlesztéséről az R&R Software tapasztalt, jól szervezett és összeszokott tanácsadói és fejlesztői csapata gondoskodik.


Integráció és ellátási láncok

A VERK/400 vállalatirányítási rendszer belső komponensei technológiai és funkcionális szinten is integráltak. Sztenderd integrációs felületek segítségével a VERK/400 más informatikai megoldásokhoz is képes transzparens módon, teljes értékkel kapcsolódni - például ellátásilánc-menedzsment rendszer kialakítása céljából.


Testreszabott vállalati folyamatok

A VERK/400 rugalmas paraméterezhetősége révén képes alkalmazkodni a vállalati értéktöbbletet adó üzleti folyamatokhoz - így nem a céget kell a vállalatirányítási rendszerhez alakítani, hanem a vállalatirányítási rendszer alakul a céghez. A bevezetés során az R&R Software saját fejlesztői és tanácsadói csapata végzi el az igényfelmérést, majd a legjobb iparági gyakorlatok alkalmazásával ad tanácsot a követelményspecifikáció elkészítése során - ez a dokumentáció képzi a testreszabás alapját. Az auditált módszertan szerint végrehajtott projekt végig a Megrendelő igényeit tartja szem előtt.


Nagyvállalati megoldás

A VERK/400 szegmentáltan, de központi adattárolással képes kezelni a vállalatcsoporton vagy holdingon belüli, országszerte akár eltérő telephelyeken működő céges környezeteket. A versenyképesség növelése mellett támogatja a konszolidációt, a központi törzsadatkezelést és a vállalatok közötti folyamatokat. A tárolt adatokból teljes cégcsoportra, holdingra vonatkoztatható jelentések, riportok készíthetők.


Auditált bevezetési módszertan

Az R&R Software 20 fős konzulensi és fejlesztői csapata gondoskodik a projektvezetésről és a bevezetés sikeres megvalósításáról. Általában az alábbi lépcsőkre kerül sor:

 1. Projektalapítás
 2. Projekttartalom-meghatározás
 3. Funkcionális specifikáció elkészítése
 4. Fejlesztés, paraméterezés, szállítói tesztelés
 5. Telepítés
 6. Dokumentáció elkészítése
 7. Átvételi teszt
 8. Kulcsfelhasználó oktatás
 9. Felhasználói rendszerteszt
 10. Adatátvétel
 11. Éles üzemi rendszerátállás
 12. Használatbavételi támogatás
 13. Projektzárás

Értékállóság

A VERK/400 széles funkciópalettája, a folyamatos fejlesztés, valamint a rendelkezésre álló tanácsadói és fejlesztői erőforrások segítségével biztosít lehetőséget a gyorsan változó üzleti igények követésére. Emellett az SLA alapon nyújtott karbantartás-szolgáltatás, valamint kulcsfelhasználói és üzemeltetési támogatás biztosítja azt, hogy a bevezetett rendszer hosszú távon megőrizze az értékét.


Mobilitás

A VERK/400 vékony kliens technológia segítségével lehetővé teszi a teljes értékű, távolról történő munkavégzést. Testreszabott felületek segítségével okostelefonokon, tablet számítógépeken is képes megjeleníteni a vezetői riportokat, jelentéseket. Az értékesítési és területi képviselői feladatok mobil támogatásához az R&R Software FusionR SFA operatív CRM rendszerével együtt is használható.


Könyvvizsgálóbarát szoftver

A VERK/400 integrált vállalatirányítási rendszer pénzügy-számviteli modulja rendelkezik a Magyar Könyvvizsgálói Kamara „Könyvvizsgálóbarát Szoftver” minősítésével.


Biztonság

A VERK/400 működési környezete maximális, megkerülhetetlen ellenőrzést és irányítást biztosít a rendszerben végzett tranzakciók felett. A felhasználók, valamint az eltérő cégkörnyezetek véletlenül sem férhetnek hozzá a jogosultsági szintjükön kívül eső adatokhoz – utólag pedig a számukra engedélyezett adatokhoz való hozzáférés és módosítás is lekövethető.